نگین قلب اروپا، سرزمین شاهنشاهی شرق "اتریش"

0 دقیقه زمان خواندن
نگین قلب اروپا، سرزمین شاهنشاهی شرق "اتریش"

«ایران رزرو این‌بار شمارا با نگین قلب اروپا، سرزمین شاهنشاهی شرق، همراهی می کند»

اتریش (Österreich)

یکی از کشورهای آلمانی زبان است که در قلب اروپا واقع شده. این کشور جمعیتی حدود 8میلیون نفر دارد. اتریش با مساحت 83،879 متر مربع، جزو یکی از کشورهای بسیار خوب اروپایی است که از بیشترین کیفیت زندگی برخوردار بوده و این یکی از ویژگی‌های بارز اتریش است؛ زیرا مردم آن در زندگی خود احساس رضایت و خوشبختی بسیاری می‌کنند.

موقعیت جغرافیایی اتریش

اتریش ازلحاظ موقعیت جغرافیایی تقریباً در مرکز اروپا قرار گرفته است و از سمت شمال با آلمان و جمهوری چک، از شرق با اسلوواکی و مجارستان، از جنوب با ایتالیا و اسلووانی و از غرب با سوئیس و لیختنشتاین هم‌مرز است. این کشور جزء یکی از کشورهای حوزه‌ی شینگن محسوب می‌شود. اگر شما ویزای شینگن داشته باشید، می‌توانید به این کشورهای هم‌مرز نیز سفر کنید و از مسافرت خود به‌طور کامل لذت ببرید. در این مورد بخصوص ما می‌توانیم به شما کمک بکنیم تا بدون دغدغه و با خیالی آسوده ویزای شینگن خود را با بهترین قیمت و کمترین زمان و توسط افراد با سابقه و مجرب تهیه کنید و فقط به فکر سفر خود باشید.

کلمه‌ی اتریش، به زبان خودشان اوستررایش، از دو جزء اوستر (به‌معنی شرق) و رایش (ب‌ معنی پادشاهی) تشکیل شده است که در کل به‌معنی پادشاهی شرق است. در بیشتر سرزمین‌های اسلامی، ازجمله ایران، این کشور با نام نمسا یا نمسه یاد شده است؛ چرا‌که تا دوران قاجار امپراتوری آلمانِ یکپارچه به وجود نیامده بود و حتی زبان آلمانی را نمسوی می‌گفتند. بین کشورهای آلمانی زبان (آلمان، اتریش و سوئیس) کشور اتریش همواره از توجه خاصی برخوردار بود و سالیان سال وین پایتخت امپراتوری‌های مختلف بوده است.

اقلیم اتریش

این کشور ازنظر اقلیمی آب و هوای کوهستانی و باران‌خیز دارد که برای کسانی که این این‌گونه آب و هوا را می‌پسندند، یک امتیاز است. بهترین و زیباترین کوه‌های اروپا در اتریش قرار دارند. کوه‌های آلپ در این کشور، یکی از جاذبه‌های توریستی و گردشگری آن است.

خوراکی‌های اتریش

غذا یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای تجربه‌کردن یک کشور است. غذاهای اتریشی فوق‌العاده هستند و اگر کسی سعی کرد خلاف این را به شما بگوید، آن‌ها را با ۱۴ غذا، شیرینی و نوشیدنی که به شما معرفی می‌کنیم، آشنا کنید. در ضمن تا وقتی که تمام این فهرست را امتحان نکرده‌اید، از اتریش خارج نشوید!

  • شنیتزل گوشت گوساله |Wiener Schnitzel

    شاید معروف‌ترین خوراک وین این غذا باشد. شنیتزل وینی به‌طور سنتی از گوشت گوساله تهیه می‌شود؛ اما اغلب می‌توان گونه‌هایی از این غذا را که با گوشت خوک، مرغ و بوقلمون تهیه شده است، مشاهده کرد. ولی خوشمزه‌ترین نوع آن با گوشت گوساله درست می‌شود. حتماً این غذا را با سالاد سیب‌زمینی و ژله‌ی انگور قرمز سفارش دهید. همراهی این غذا با سیب‌زمینی سرخ‌کرده و کچاپ توصیه نمی‌شود! شنیتزل گوشت گوساله در منوی غذای تمام رستوران‌های کشور اتریش به‌چشم می‌خورد\ اما اگر می‌خواهید آن را در وین امتحان کنید، ما به شما رستوران‌های گرونشْپان (Grünspan) و فیگل مولر (Figlmüller) را پیشنهاد می‌کنیم.

    این غذا تنوع پخت‌های زیادی دارد. برای مثال شنیتزل در خمیر کورن فلکس و کوردون بلوی فرانسوی از این نمونه‌ها هستند. اگر می‌خواهید یک ماجراجویی برای صرف کوردون بلو داشته باشید، شاید بد نباشد در کونکوردیا شلوسل (Concordia Schlössl) میزی رزرو کنید. رستورانی با تمام گونه‌های این غذا که دستور پختی خلاقانه‌ را ارائه می‌دهد.

  • کوفته‌ی سیب‌زمینی |Knödel

    گونه‌های متعددی از کوفته‌های سنتی اتریشی وجود دارند. دو نوع آن: یکی کوفته‌ی مرزه و دیگری کوفته‌ی شیرین است. نوع اول گاهی بههمراه گوشت کباب‌شده هم سرو می‌شود. نوع شیرین این غذا هم با میوه (آلو و زردآلو) و دانه‌ی خشخاش و خامه پر می‌شود.

  • تافه اِشپیتز |Tafelspitz

    این غذا از یک تکه‌ی بزرگ گوشت گوساله‌ی آبپزشده در آبگوشت سبزیجات درست می‌شود. سبزیجاتی که به‌همراه آن طبخ و سرو می‌شوند به آن حس سنتی مضاعفی می‌دهند و کوفته‌های خمیر نانی که دورش چیده می‌شوند، بسیار عالی هستند. یکی از بهترین رستوران‌هایی که این غذا را به‌خوبی طبخ می‌کند، رستوران پلاخوتا (Plachutta) است.

  • اشْپِتْزْله (نوعی پاستا) و ناکله |Spätzle & Nockerl

    اشپتزله می‌تواند واقعاً بلند و نازک باشد، بیشتر شبیه به پاستا! ناکله هم کوفته‌های کوچکی هستند که انواع مختلف دارند؛ یکی از انواع محبوب آن با خمیر و تخم‌مرغ تهیه شده و در پیازچه پیچیده می‌شود. درواقع این غذا در اکثر رستوران‌های سنتی یک وعده‌ی گیاهی محسوب می‌شود. اشپتزله اما بیشتر به همراه بیکن سرخ‌شده، پیاز و مقدار فراوانی پنیر طبخ می‌شود.

  • سوپ به‌همراه (Frittaten)یا (Grießnockerl) و کوفته‌های نان و پنیر (Kaspressknödel)

درصورتی‌که یکی از این سوپ‌ها را برای شروع غذا سفارش دادید، اگر بتوانید نام آن‌ها را درست تلفظ کنید، شاید از پیشخدمت جایزه بگیرید! اما قبل از هر چیز شاید بد نباشد بدانیم که هر‌کدام از این سوپ‌ها از چه موادی تشکیل شده‌اند. Frittaten از برش‌های نازک پنکیک تهیه می‌شود، Grießnockerl کوفته‌های کوچک سمولینا و Kaspressknödel کوفته‌های سرخ‌شده‌ی تهیه‌شده از نان و پنیر هستند.

  • برِتیائوزه |Brettljause

    اگر مسیرتان به سمت دهکده‌ها و کوه‌های آلپ اتریش افتاد، بدون شک این گزینه را در منوی رستوران‌ها خواهید دید. «یائوزه» به اتریشی به معنی اسنک بین وعده‌های اصلی و «برِت»، تخته‌ای چوبی که اسنک روی آن سرو می‌شود، است. ساده‌ترین حالت این غذا، تشکیل‌شده از پنیر، کالباس، ترشی سبزیجات و یک سبد نان است. البته بسته به جایی که آن را سفارش می‌دهید این موارد می‌توانند بیشتر و متنوع‌تر باشند.

  • دونر کباب | Döner Kebab

    بله، کباب یک غذای ترکی است و دونر کباب تقریباً در برلین به‌وجود آمد؛ اما به لطف جمعیت زیاد ترک در وین، این غذا در هر جایی به‌چشم می‌خورد. در طی سال‌ها حتی کباب جایگزین سوسیس به‌عنوان غذای دیروقت خیابانی شده است. البته جای تأسف داردگ زیرا مغازه‌های کوچک سوسیس یک نهاد وینی محسوب می‌شوند. مطمئن باشید که هر دوی آن‌ها را در فهرستتان خواهید داشت.

  • سوسیس پنیری (Käsekrainer) و کالباس جگر و پنیر (Leberkäsesemmel)

    چون صحبت از سوسیس شد، جا دارد که یادآور شویم این دو غذا را به‌ویژه در وین از دست ندهید. در کنار خود غذا، صاحبان این مغازه‌های کوچک و مشتریان هستند که این اغذیه‌فروشی‌های خیابانی را خاص می‌کنند. هر دو نوع این سوسیس و کالباس‌ها با پنیر پر شده‌اند و بسیار لذیذ هستند.

  • پنکیک‌های پالات شینکِن |Palatschinken

    این پنکیک‌ها در اصل اتریشی نیستند. درواقع یک غذای مجارستانی‌اند که در زمان حکومت امپراتوری اتریش در این کشور، ظاهر شدند. پالات شینکِن، پنکیک نازک یا کرپی است که اغلب با مربای زردآلو پر شده و لوله می‌شود، یا به‌همراه اسکوپ‌های بستنی وانیلی تا می‌شوند.

  • اشترودل سیب |Apple Strudel

    اگر یک دسر وجود داشته باشد که اتریش به آن شهرت دارد، احتمالاً آن دسر، اشترودل سیب، لایه‌ی نازکی از خمیر شیرین و دلپذیر، به‌همراه سیب و کشمش در وسط آن است. این دسر معمولاً با سس وانیل داغ سرو می‌شود. صرف‌کردن این دسر را در کافه هاوِلکا (Hawelka) توصیه می‌کنیم که قهوه‌خانه‌ای سنتی در وین بوده و به‌هرحال باید آن را ببینید!

  • شیرینی کایْزِشمان |Kaiserschmarrn

    یکی دیگر از خوردنی‌های شیرینی که مستقیماً از بهشت آمده، کایزشمان است که در اصل از برش‌های پنکیک نرم تشکیل شده و با سس سیب و مقداری شکر و زرده‌ی تخم‌مرغ بر رویش کامل می‌شود.

  • کیک‌ها و شیرینی‌ها |Cakes & pastries

    اگر کرپ، اشترودل سیب و پنکیک‌ها برای رضایت شما کافی نیستند، به‌سراغ کیک و شیرینی‌های دیگری در مغازه‌های شیرینی‌فروشی یا قهوه‌خانه‌ها بروید. مطمئن باشید که ناراضی برنخواهید گشت! برخی از کیک و شیرینی‌های مشهور اتریش، زاخاتورته (Sachertorte)، (کیک شکلاتی معروف اتریش با لایه‌ای مربا)، کیک چند‌لایه‌ی اِسترهازی شنیته (Esterhazy-Schnitte) و تاپفِن تاشله (Topfentascherl)، شیرینی‌ای پر‌شده با خامه هستند.
  • بوختِن |Buchteln

    بوختن، رول‌های شیرینی هستند که از خمیر ترش تهیه شده، با خامه و مربا پر می‌شوند و در تابه‌ای بزرگ قرار می‌گیرند تا بهم بچسبند. به‌طور سنتی این شیرینی با مربای آلو پر شده و با سس وانیل داغ آماده می‌شود. بوختن هم جزو شیرینی‌های اصیل اتریش نیست و در زمان امپراتوری جزو غذاهای این کشور شده است.

  • لاتِلا |Lattella

    این نوشیدنی محبوب که از لبنیات و میوه تشکیل شده است، در اواخر دهه‌ی ۱۹۷۰ به بازار آمد. در آن زمان تنها دو طعم وجود داشت؛ اما امروزه این نوشیدنی را می‌توان در طعم‌های مختلف از بازار تهیه کرد.

    جاذبه‌های اتریش

    اتریش با جاذبه‌های متنوع طبیعی، تاریخی و فرهنگی همواره مورد لطف و نظر گردشگران در سراسر تاریخ و دنیا قرار گرفته است. این کشور با داشتن شهرهایی نظیر وین، سالزبورگ، اینسبورک و قراز، در میادین صنعتی و سیاسی نیز به‌طور مثبت فعالیت دارد. اینک به هفت جاذبه‌ی گردشگری برتر اتریش می‌پردازیم که این کشور را بین ۱۰ کشور برتر توریستی در دنیا قرار داده‌اند.

09 اسفند , 1397